| |     latinica | english  
Насловна
Допунска настава на српском језику у Минхену - школска 2019/2020

Допунска настава на српском језику, школска 2019/2020 година почиње од 17.09.2019.године.

Школа у Moosach-у почиње у среду 25.09.2019.

Распоред термина одржавања допунске наставе на српском језику у Минхену

У току недеље ће стићи обавештење у вези наставе која се обавља понедељком.

Пријаве мозете преузети овде.

За остале информације можете се обратити наставници Татјани Хот, контакт телефон 017623507924, mail : tatjana.hot1973@gmail.comРепублика Србија кандидат за реизбор за Извршни одбор УНЕСКО 2019-2023

За више информација погледајте брошуруЗаказивање термина за пасоше

Обавештавамо да термин за подношење захтева за израду пасоша можете заказати телефоном, сваког радног дана осим среде од 12 до 14 часова, на број телефона +49 89/982 475 33.

Од 04.07.2019. термин за подношење захтева за израду пасоша можете заказати слањем е-мејла на адресу: termin.muenchen@mfa.rs

Захтев за израду пасоша могу поднети држављани Републике Србије који имају регулисан боравак на територији Покрајине Баварске (Bayern). Захтев се подноси лично, и приликом подношења плаћа се такса од 65,00 ЕУР у готовом новцу.

Уколико је важећи пасош рађен у ГК РС Минхен, осим пасоша нису потребна никаква додатна документа. Уколико није, препоручује се доношење Извода из књиге рођених и Уверења о држављанству Републике Србије (могу бити и фотокопије, и старија од 6 месеци).

Захтев се може поднети најраније 6 месеци пре истека пасоша. Законски рок за израду пасоша је 60 дана.Резултати конкурса за суфинансирање пројеката за јачање веза матичне државе и дијаспоре

Обавештавамо све заинтересоване да су 19. јуна 2019. донете одлуке о суфинансирању пројеката намењених јачању веза Србије са дијаспором и Србима у региону.

Одлуке се могу преузети на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf"Студирај у Србији"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је покренуло нову иницијативу "Студирај у Србији" (Study in Serbia), која за циљ има промоцију могућности за студирање у Србији страним студентима, док је Фондација Темпус задужена за спровођење активности ради реализације ове иницијативе.

Ближе информације налазе се на сајту www.studyinserbia.rs као и налозима на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм. За додатне информације контакт и путем мејла на studyinserbia@tempus.ac.rsМеђународно музичко вече

Међународно музичко вече биће одржано у суботу 11. маја 2019 године у просторијама Црквене општине Минхен са почетком у 19 часова. Асим Сарван и архимандрит Тимотеј – игуман манастира Вазнесење, одржаће промоцију албума „У време оно“ уз пратњу музичког дуета „Олга Шоу“ (виолина и бубњеви) као и хора Светог Јована Владимира на челу са диригенткињом Јеленом Стојковић.


Улаз је слободан. Адреса: Putzbrunner Str. 49, D – 81739, München – Perlach

Видео-позив

Ближе информације на сајту и Инстаграм страници СПЦ Минхен.Конкурси за суфинансирање пројеката намењених дијаспори и Србима у региону

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, који ће трајати од 13. марта до 01. априла 2019. године.

Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на линку: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019. години.

Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019. години.

Обавештавамо све заинтересоване организације/удружења за културну делатност Срба у иностранству  да на званичној интернет страни министарства www.kultura.gov.rs могу преузети Формулар за конкурс културних делатности припадника српског народа у региону и Формулар за извештај.

Конкурс је отворен од 10. јануара 2019. године  до 1. марта 2019. године.

Резултати овог конкурса ће бити објављени на званичној интернет страници Министарства културе и информисања, најкасније 60 дана од датума закључења конкурса.

Додатне информације се могу добити у Министарству културе и информисања сваког радног дана од 12.00 до 15.30 часова на телефон +381 11 3398 026 или на мејл: mladen.veskovic@kultura.gov.rsОдлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Kитс и Невис и Републике Палау

Влада Р. Србије је донела одлуку о укидању виза за држављане Федерације С.Kитс и Невис и Републике Палау, носиоце свих врста пасоша који могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до 90 дана од датума уласка у Р. Србију у периоду од 180 дана.

Одлука је ступила на снагу 25.01.2019. године.Посета министра просвете М. Шарчевића

Министар просвете Републике Србије Младен Шарчевић са делегацијом из Министарства просвете и Министарства спољних послова био је у званичној посети 14.12.2018. године у Минхену поводом отварања Српске допунске школе и успостављања сарадње са Министарством образовања и културе Покрајине Бајерн.

Том приликом од стране ученика Српске допунске школе и наставнице Татјане Хот организована је свечана приредба у просторијама СПЦ у Минхену.

Родитељи и ученици су изразили захвалност министру на успостављању образовно-васпитног рада у Минхену после дугог низа година.  

 Обавештење

Обавештавају се држављани Републике Србије који су рођени на територији бивших Република СФРЈ, а у претходном периоду нису покренули поступак за упис у матичне књиге Републике Србије, без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у МКР у Републици Србији.

У противном, неће бити у могућности да прибаве нове путне исправе уколико приликом подношења захтева буду прилагали изводе из матичне књиге рођених које су издали органи из бивших Република СФРЈ.Одлука о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренаде, Комонвелта Доминика и Тринидад и Тобага

Влада Р. Србије је донела одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренаде, Комонвелта Доминика и Тринидад и Тобага, носиоце свих пасоша који могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до 90 дана од датума уласка у Р. Србију у периоду од 180 дана.

За држављане Антигва и Барбуда, Гренаде и Комонвелта Доминика одлука је ступила на снагу 26.10.2018. године, а за држављане Тринидад и Тобага 03.11.2018.године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 90 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије.Одлука Владе ИР Иран о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р: Србије, носиоце обичних пасоша

Влада ИР Иран, на основу реципроцитета, донела је Одлуку о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р: Србије, носиоце обичних пасоша.

Одлука ступа на снагу 25. октобра 2018. године.

Од тог датума ће држављанима Р. Србије, носиоцима обичних пасоша, бити потребна виза за улазак и боравак на територији Исламске Републике Иран.Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран

Влада Републике Србије је 08. октобра 2018. године донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран, носиоце обичних пасоша.

Одлука ступа на снагу 17. октобра 2018. године.

Од тог датума ће држављанима Исламске Републике Иран, носиоцима обичних пасоша, бити потребна виза за улазак, транзит и боравак на територији Р. Србије.Штанд Аутономне покрајине Војводине на Сајму инвестиција и некретнина "Expo Real" на Минхенском сајму

На Сајму инвестиција и некретнина "Expo real" на Минхенском сајму, од 08. до 10. октобра 2018. у Хали 1, штанд 441 налази се штанд Аутономне покрајине Војводине.

На овој највећој пословној платформи за сектор инвестиција и некретнина и највећем „Б2Б сајму“ у Европи који нуди идеално окружење за ефикасно умрежавање на кључним тржиштима Европе, Блиског Истока и САД-а, АП Војводина ће са својих 8 градова приказати стручној међународној публици своје најзначајније инвестиционе потенцијале и пројекте.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић са директором Минхенског сајма и сарадницимаОпера "Дидона и Енеј"

Прва опера и први међународни пројекат на пољу културе и образовања између Србије и Немачке. Опера „ Дидона и Енеј“, Хенрија Персла  је пројекат младих који настао из сарадње две образовне институције Музичке школе „ Живорад Грбић“ из Ваљева и Гимназије Ширен из Пфафенхофена.

Минхенска публика ће ексклузивно имати прилику да слуша оперу  у уторак, 25. септембра од 19 часова у свечаној Сали Црквене општине Минхен, Putzbrunner Str. 49, D – 81739, München – Perlach.

Улаз слободан        Сусрет са Г. Ајзенрајхом (Georg Eisenreich), државним министром Баварске за дигитализацију, медије и ЕвропуКонкурс за привреднике - Exportpreis Bayern 2018

Право пријављивања имају компаније регистроване у Баварској  које имају до 50 запослених са пуним радним временом (без приправника). Награда се додељује у категоријама индустрија, занат, трговина и услуге.

Конкурс са пријавом и осталим информацијама  може се наћи на  веб страници www.exportpreis-bayern.de. Пријаве су до 31.07.2018. године.

 Дан дијаспоре 7.7.2018.

Обавештавамо да се Дан дијаспоре одржава 7.7.2018. у Кумодрашкој 261а, Универзитет Сингидунум, сала 046, Регистрација почиње од 10:30; информације о учесницима на сајту http://dandijaspore.singidunum.ac.rs/src/

ПозивницаОдлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша

Влада Р. Србије, на седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије најдуже до деведесет (90) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од стоосамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима. Одлука ступа на снагу 2. јуна 2018. године.Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша

Влада Р. Србије, на седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима.  Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије“ бр. 39/2018 од 25. маја 2018. године. Одлука ступа на снагу 2. јуна 2018. године.

Држављани ове државе, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р Србије. Уколико желе да уђу у Р Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р Србију треба да поднесу захтев за визу. Концерт Хора РТС

Прослављени професионални хорски ансамбл, Хор Радио телевизије Србије, наступиће у Минхену у среду 6. јуна од 19 сати у Serbische Orthodoxe Kirche in Perlach у склопу велике турнеје «Траговима Мокрањца» током које ће представити и приближити српску културну баштину земљама западне Европе. Хорски ансамбл ће публици и стручној јавности, уз маестра Бојана Суђића, представити ремек-дела српске и руске музичке баштине компонована у другој половини 19. и првој половини 20. века. Допуне Закона о држављанству Републике Србије

Чланом 3. Закона о допунама Закона о држављанству Републике Србије прописано је да у држављанство Републике Србије може бити примљен држављанин СФРЈ или држављанин друге републике раније СФРЈ, односно држављанин друге државе настале на територији СФРЈ, који на дан 31.12.2016. године и на дан подношења захтева има пријављено пребивалиште у Републици Србији.

Захтев за стицање држављанства Републике Србије по наведеном правном основу може се поднети у року од годину дана од дана ступања на снагу Закона о допунама закона о држављанству Републике Србије, односно до дана 03.04.2019. године.

Наведеним правним основом обухваћена је категорија лица која има пријављено пребивалиште на територији Републике Србије на дан 31.12.2016. године као и на дан подношења захтева и држављанство СФРЈ или неке од држава настале на територији СФРЈ.Радионица "Повратак или останак: подршка за развој каријере у Србији и Немачкој"

05. мај - Немачка агенција за међународну сарадњу (ГИЗ) и Центар за међународне миграције и развој (ЦИМ) организоваће 26. и 27. маја у Берлину радионицу на тему "Повратак или останак: подршка за развој каријере у Србији и Немачкој". На радионици могу учествовати сви заинтересовани пореклом из Србије, радионица је отвореног типа уз неопходну пријаву на мејл: return@cimonline.de. Више информација доступно је на сајту Центра за међународне миграције и развој и на ФБ страници"Миграције и развој".Продужен рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену

Обавештавамо да је рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену продужен до понедељка, 16.4.2018.Пријављивање за допунску наставу у Минхену

Генерални конзулат РС у Минхену позива све заинтересоване родитеље да до 06.04.2018. године пријаве децу за похађање допунске наставе која се спроводи по посебном програму образовно-васпитног рада у иностранству на српском језику за ученике српског порекла који привремено или трајно живе у иностранству у организацији и по програмима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије.

Скрећемо пажњу да попуњавање пријаве не значи аутоматски упис у допунску школу. У зависности од броја пријављене деце успоставиће се допунска школа у Минхену. Генерални конзулат РС у Минхену ће Вас благовремено обавестити и контактирати како бисмо се договорили о даљим корацима на успостављању школе (месту одржавања наставе, броју деце по групама, избору наставника, наставном материјалу  и др.)

Више информација о допунској школи и формулар пријаве можете преузети у одељку Дијаспора / Информација о допунској школи у Минхену.Нова платформа РТС

Обавештавамо да је медијски јавни сервис Радио-телевизије Србије покренуо платформу РТС Планета (rtsplaneta.rs), која је доступна свим корисницима интернета у Србији и широм света. За кориснике који се региструју ван територије Србије бесплатно праћење садржаја биће омогућено у наредна три месеца. После промотивног периода путем ове платформе и даље ће бити могуће бесплатно праћење телевизијског канала РТС Свет (бивши Сателитски програм РТС, превасходно намењен дијаспори) и програма Радио Београда.

Новом платформом је омогућено уживо праћење 11 телевизијских (РТС 1, РТС2, РТС3, РТС ХД, РТС Свет, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Музика, РТС Трезор и РТС Полетарац) и 4 радијска канала (Радио Београд 1, Радио Београд 2, Радио Београд 3 и Радио Београд 202) Медијског јавног сервиса Радио-телевизије Србије, као и одложено праћење програма и услуге Видео на захтев и Аудио на захтев, као и могућност прегледа појединачних прича из дописничке мреже РТС-а у оквиру целине Мој град. На платформи су доступна и музичка издања ПГП РТСа. Бесплатан приступ садржајима је могућ преко десктоп рачунара, таблета и паметних телефона уз регистрацију на web страни rtsplaneta.rs, мобилној апликацији (за Андроид или ИОС) или преко Facebook -а.Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

13. март - Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује једном годишње Конкурс за финансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Више информација, услове и начин реализације Конкурса можете пронаћи на следећим линковима: Конкурс за суфинанасирање пројеката организација из дијаспоре и Конкурс за суфинансирање пројеката организација из региона.

Рок за достављање пројеката је 30. март 2018. године.Интернационални дани саветовања у области пензијског и социјалног осигурања

Интернационални дани саветовања између ПИО фонда Републике Србије и СР Немачке у области пензијског и социјалног осигурања биће одржани у Минхену 20.3.2018. од 9,00 до 18,00 часова и 21.3.2018. од 8,30 до 16,00 часова, на адреси: Thomas-Dehler-Strasse 3, 81737 München.
Сви заинтересовани ближе информације могу добити на телефон  089/6781-3890, или e-mail: beratung-muenchen@drv-bayernsued.deOдлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Грузије

13. март - Влада Р. Србије је на седници одржаној 08. марта 2018. године донела Одлуку о укидању виза за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша, на основу које они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима. Одука је објављена у "Службеном гласнику Републике Србије" бр. 18/2018 од 09. марта 2018. године, када је и ступила на снагу.Oдлука Владе Ст. Винсента и Гренадина о укидању виза за држављане Р. Србије

13. март - Влада Ст. Винсента и Гренадина донела је одлуку којом је укинула визе држављанима Р. Србије, носиоцима свих пасоша, за улазак и боравак на територији Ст. Винсента и Гренадина до 30 дана у периоду од годину дана. Одлука је ступила на снагу 21. фебруара 2018. године.Oдлука Р. Колумбије о укудању виза за држављане Р. Србије

12. март - Влада Р. Колумбије донела је одлуку којом је укинула визе држављанима Р. Србије, носиоцима свих пасоша, за улазак и боравак на територији Р. Колумбије до 90 дана, уз могућност продужетка додатних 90 дана, у периоду од 180 дана у једној календарској години. Одлука је ступила на снагу 14. фебруара 2018. године.Радионица на тему "Сарадња дијаспоре и земље порекла"

Центар за међународне миграције и развој (CIM) и Привредна комора Србије (ПКС) организују 02.12.2017. у Минхену радионицу на тему: "Сарадња дијаспоре и земље порекла: Дијалог са српском дијаспором у Немачкој". 

Уколико желите да узмете учешће у радионици, потребно је послати е-мејл на адресу: milica.rebic@giz.deСкуп српских студената у Немачкој "Better links, stronger opportunities" 01.12.2017.

Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) у сарадњи са Организацијом српских студената у иностранству, 01.12.2017. у Минхену организује окупљање српских студената у Немачкој под називом "Better links, stronger opportunities". 

За пријаву учешћа потребно је послати е-мејл на адресу: info@ossi.rs, са насловом "Better links, stronger opportunities". Додатне информације могу се добити од Александра Љубимировића, е-мејл: a.ljubimirovic@ossi.rs, или Милице Ребић, е-мејл: milica.rebic@giz.de

 


Осма Конференција српске медицинске дијаспореИзбори за председника Р. Србије, гласање у иностранству - обавештење бирача

На сајту Републичке изборне комисије (http://www.rik.parlament.gov.rs/) постављен је краћи видео запис са обавештењем грађанима о начину гласања на изборима за председника Републике, 2. априла о.г.Избори за Председника Републике Србије 2017.г. - гласање у иностранству

Поводом расписаних избора за Председника Р. Србије, који ће се одржати 2. априла 2017.г., држављани Републике Србије, који имају пријављено боравиште у покрајини Баварска, моћи ће да гласају у Генералном конзулату Р. Србије у Минхену, под условом да су уписани у јединствени бирачки списак, односно да се најкасније до 11. марта 2017.г. (до 24 часа) пријаве у Генерални конзулат Р. Србије у Минхену за гласање.

Држављани Р. Србије могу извршити проверу да ли су уписани у јединствени бирачки списак преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs, уношењем јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ).


Oпширније...
ПОЗИВ за пријаву потраживања по основу девизне штедње

Министарство финансија – Управа за јавни дуг, на основу члана 10. став 1. Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ („Службени гласник РС”, број 108/16), позива држављане бивших република СФРЈ, који су до 27. априла 1992. године девизну штедњу положили код банака са седиштем на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ, као и држављане Републике Србије, који су до 27. априла 1992. године девизну штедњу положили код филијала банака са седиштем на територији Републике Србије, а које су се налазиле на територијама бивших република СФРЈ, да пријаве своја потраживања. 

ПОЗИВ за пријаву потраживања по основу девизне штедњеОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

 

- Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Македонија, Република Словенија и Република Србија – као једине државе сукцесори бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије (у даљем тексту: „СФРЈ“) – и као сувласници дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ, као претходног титулара, овим објављују позив за учешће на конкурсу за пружање посредничких услуга у  циљу отуђивања следећих непокретности(*1):

а) Стална мисија СФРЈ при ОУН у Њујорку, САД (Пета авенија 854, Њујорк 10065): оквирне додатне информације: блок 1391, парцела 6, површина 3.600 квадратних стопа/30 х 120, бруто стамбена површина 16.125 квадратних стопа, година изградње око 1910;

б) Резиденција сталног представника СФРЈ при ОУН у Њујорку, САД (Парк авенија 730, Њујорк 10021); оквирне додатне информације: Стан 16/17Б, у кооп власништву, 718/30,000 деоница, блок 1385, парцела 37, назив пројекта: Park 71st St. Corp, бруто стамбена површина не рачунајући подрум 4,294 квадратне стопe, година изградње: 1929;

в) Амбасада и резиденција СФРЈ у Токију, Јапан (7-24, 4-chome, Kitashinagawa Shinagawa-ku, Tokyo): оквирне додатне информације: парцела 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Токио, регистрована укупна површина 995,27 m² (приближно 28 m х 30 m), зграда 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Tokyo, укупна површина 1.725,70 m² (вредност наведена у документу пројектног плана зграде), година изградње 1965;

г) Амбасада СФРЈ у Бону, Немачка (Schlossallee 5, 5300 Bonn 2), оквирне додатне информације: земљишна књига Mehlem, земљишнокњижни уложак бр. 2865, површина зграде и баште/дворишта 5.441 m², Schlossallee 1 и 5, површина спратова 1.565 m² (приземље, подрум, поткровље, подземна гаража са 14 паркинг места);

д) Амбасада и резиденција СФРЈ у Берну, Швајцарска (Seminarstrasse 5, 3006 Bern), оквирне додатне информације: насеље: бр. 199 Bern 4, површина земљишта: укупно 1,760 m², бруто површина зграде 540 m², површина баште/дворишта 1,220 m², година изградње: 1978.

____________________

(*1) Подаци о имовини наведени у овом конкурсу су оквирни. Државе сукцесори не сносе никакву одговорност за њихову тачност. Прецизне информације се могу прибавити из јавних база података земаља у којима се предметна непокретна имовина налази. Државе сукцесори ће доставити релевантне податке којима располажу у вези с непокретном имовином наведеном у овом конкурсу одабраном понуђачу по обављеној процедури за избор понуђача. 


Oпширније...
Захтев тзв. "Косова" за чланство у UNESCO

Non-paper са главним аргументима Републике Србије о неприхватљивости чланства тзв. "Косова" у UNESCO можете преузети овде.Одлука о уласку без виза носиоца страних путних исправа

Влада Републике Србије је на седници одржаној 30. октобра 2014. године, усвојила Одлуку о уласку без виза носиоца страних путних исправа, који поседују важећу Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу Сједињених Америчких Држава и носиоца страних путних исправа који имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама чланицама Европске уније или Сједињеним Америчким Државама.

Овом oдлуком, поменуте категорије страних држављана могу, без виза, улазити, транзитирати и боравити у Републици Србији, најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, с тим да дужина боравка буде усклађена са периодом важења наведених виза или дозвола боравка.Информације у вези са пружањем помоћи у ванредним ситуацијама

Информације у вези са пружањем помоћи у ванредним ситуацијама, такође, се могу добити 24 часа на дежурне телефоне Министарства унутрашњих послова Р.Србије:

011/312-0741, 011/312-0739, 011/312-9939, 011/312-0742, 011/312-0646,
011/314-8474, 011/314-8547, 011/361-3321, 011/314-8509, 011/314-8517.Вести
Допунска настава на српском језику у Минхену - школска 2019/2020
Република Србија кандидат за реизбор за Извршни одбор УНЕСКО 2019-2023
Заказивање термина за пасоше
Резултати конкурса за суфинансирање пројеката за јачање веза матичне државе и дијаспоре
"Студирај у Србији"
Међународно музичко вече
Конкурси за суфинансирање пројеката намењених дијаспори и Србима у региону
Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019. години.
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Kитс и Невис и Републике Палау
Посета министра просвете М. Шарчевића
Обавештење
Одлука о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренаде, Комонвелта Доминика и Тринидад и Тобага
Одлука Владе ИР Иран о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р: Србије, носиоце обичних пасоша
Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран
Штанд Аутономне покрајине Војводине на Сајму инвестиција и некретнина "Expo Real" на Минхенском сајму
Опера "Дидона и Енеј"
Сусрет са Г. Ајзенрајхом (Georg Eisenreich), државним министром Баварске за дигитализацију, медије и Европу
Конкурс за привреднике - Exportpreis Bayern 2018
Дан дијаспоре 7.7.2018.
Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша
Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша
Концерт Хора РТС
Допуне Закона о држављанству Републике Србије
Радионица "Повратак или останак: подршка за развој каријере у Србији и Немачкој"
Продужен рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену
Пријављивање за допунску наставу у Минхену
Нова платформа РТС
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Интернационални дани саветовања у области пензијског и социјалног осигурања
Oдлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Грузије
Oдлука Владе Ст. Винсента и Гренадина о укидању виза за држављане Р. Србије
Oдлука Р. Колумбије о укудању виза за држављане Р. Србије
Радионица на тему "Сарадња дијаспоре и земље порекла"
Скуп српских студената у Немачкој "Better links, stronger opportunities" 01.12.2017.
Осма Конференција српске медицинске дијаспоре
Избори за председника Р. Србије, гласање у иностранству - обавештење бирача
Избори за Председника Републике Србије 2017.г. - гласање у иностранству
ПОЗИВ за пријаву потраживања по основу девизне штедње
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Захтев тзв. "Косова" за чланство у UNESCO
Одлука о уласку без виза носиоца страних путних исправа
Информације у вези са пружањем помоћи у ванредним ситуацијама
Архива вести