| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време са странкама:                                            
Понедељак - петак: 8:30 - 13:00 часова
(средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Böhmerwaldplatz 2
D-81679 MÜNCHEN
НЕМАЧКА

 

Телефон:    + 4989 / 982-475-21, 982-47-50 Локација/Мапа
Факс:          + 4989 / 981-319 Конзуларна надлежност
Е-mail: gk.muenchen@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.munich.mfa.gov.rs  

УРАЂЕНЕ БИОМЕТРИЈСКЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ

 

Обавештавамо све заинтересоване грађане Републике Србије у Баварској, уколико желе да буду информисани о културно-уметничким и другим дешавањима у Минхену и Баварској, да се региструју доставом своје Е-Маил адресе на: info.muenchen@mfa.rs. Приликом регистрације молимо да наведете Вашу сагласност за унос у дистрибутерску листу.


 
 
 
Обавештење - нерадни дани

Обавештавамо да Генерални конзулат због празника неће радити 01, 02. и 07. јануара 2019. године.


Посета министра просвете М. Шарчевића

Министар просвете Републике Србије Младен Шарчевић са делегацијом из Министарства просвете и Министарства спољних послова био је у званичној посети 14.12.2018. године у Минхену поводом отварања Српске допунске школе и успостављања сарадње са Министарством образовања и културе Покрајине Бајерн.

Том приликом од стране ученика Српске допунске школе и наставнице Татјане Хот организована је свечана приредба у просторијама СПЦ у Минхену.

Родитељи и ученици су изразили захвалност министру на успостављању образовно-васпитног рада у Минхену после дугог низа година.  

 


Обавештење

Обавештавају се држављани Републике Србије који су рођени на територији бивших Република СФРЈ, а у претходном периоду нису покренули поступак за упис у матичне књиге Републике Србије, без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у МКР у Републици Србији.

У противном, неће бити у могућности да прибаве нове путне исправе уколико приликом подношења захтева буду прилагали изводе из матичне књиге рођених које су издали органи из бивших Република СФРЈ.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова