| |     latinica | english  
Насловна
Избори за Председника Републике Србије 2017.г. - гласање у иностранству

Поводом расписаних избора за Председника Р. Србије, који ће се одржати 2. априла 2017.г., држављани Републике Србије, који имају пријављено боравиште у покрајини Баварска, моћи ће да гласају у Генералном конзулату Р. Србије у Минхену, под условом да су уписани у јединствени бирачки списак, односно да се најкасније до 11. марта 2017.г. (до 24 часа) пријаве у Генерални конзулат Р. Србије у Минхену за гласање.

Држављани Р. Србије могу извршити проверу да ли су уписани у јединствени бирачки списак преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs, уношењем јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ).

У случају да држављанин Р.Србије, који има бирачко право није уписан у јединствени бирачки списак, неопходно је спровести поступак уписа тако што ће захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис података да ће гласати у иностранству, доставити Генералном конзулату Р. Србије у Минхену. Генерални конзулат ће ове захтеве проследити надлежним органима у Р. Србији.

Уколико је држављанин Р. Србије уписан у јединствени бирачки списак, Генералном конзулату Р. Србије у Минхену треба да достави захтев за упис у бирачки списак да ће гласати у иностранству.

Поменуте захтеве/захтев заједно са копијом пасоша или личне карте (обе стране) доставити Генералном конзулату Р. Србије у Минхену најкасније до 11. марта 2017.г. на један од следећих начина: лично, путем и-мејла gk.muenchen@mfa.rs, поштом на адресу Generalkonsulat der Republik Serbien, Böhmerwaldplatz 2, 81679 München или путем телефакса на број 089/981-319.

За сва додатна обавештења заинтересовани могу контактирати Генерални конзулат Р. Србије у Минхену путем телефона 089/982-475-0 или путем и-мејла gk.muenchen@mfa.rs.


Верзија за штампу
Вести
Продужен рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену
Пријављивање за допунску наставу у Минхену
Нова платформа РТС
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Интернационални дани саветовања у области пензијског и социјалног осигурања
Oдлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Грузије
Oдлука Владе Ст. Винсента и Гренадина о укидању виза за држављане Р. Србије
Oдлука Р. Колумбије о укудању виза за држављане Р. Србије
Радионица на тему "Сарадња дијаспоре и земље порекла"
Скуп српских студената у Немачкој "Better links, stronger opportunities" 01.12.2017.
Осма Конференција српске медицинске дијаспоре
Избори за председника Р. Србије, гласање у иностранству - обавештење бирача
Избори за Председника Републике Србије 2017.г. - гласање у иностранству
ПОЗИВ за пријаву потраживања по основу девизне штедње
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Захтев тзв. "Косова" за чланство у UNESCO
Одлука о уласку без виза носиоца страних путних исправа
Информације у вези са пружањем помоћи у ванредним ситуацијама
Архива вести