| |     latinica | english  
Насловна
Допунска настава на српском језику у Баварској

Поштовани ученици и родитељи,

Обавештавамо вас да је Генерални конзулат РС у Минхену, у организацији са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, успоставио допунску наставу у Минхену, Розенхајму, Нирнбергу, Пасау и Инголштату, а очекују се отварања одељења у Аугсбургу, Регенсбургу и Линдау на српском језику, за децу која желе да науче српски језик, упознају српску традицију, културу и стекну основна знања из националне историје и географије. 

У допунској школи похађају се следећи предмети:

1. Српски језик и култура
2. Моја домовина
3. Основе културе српског народа

Програм се реализује у три групе: млађој (први, други и трећи разред), средњој ( четврти, пети и шести разред) и старијој (седми и осми разред), са фондом од 105 до 114 часова годишње за сваки предмет у зависности од реалних могућности наставе и њене усклађености са редовном наставом у страној држави.

Планирано је да се настава организује после редовних часова ученика у послеподневним часовима у  образовно васпитним установама стране државе (школама) или у простору који одреди орган надлежан за обавезно образовање ученика. 

На крају сваке школске године, ученици који заврше разред добијају ђачку књижицу са оценама (1-5), а на крају школовања и УВЕРЕЊЕ (раније сведочанство) о завршеном школовању.

У току године се, сходно жељама и потребама ученика и родитеља, организују слободне активности (излети, приредбе, спортски дан, радионице).

Уколико сте заинтересовани да ваше дете похађа наставу у школској години 2023/24 молимо да  попуните пријаву у коју се уносе подаци о ученику.

Пријаву за упис у школу можете попуњену и потписану послати електронским путем на следећу адресу: tatjana.hot1973@gmail.com или поштом на адресу конзулата.

За сва (евентуална) питања можете се обратити професору Татјани Хот, координатору и наставнику допунске наставе на српском језику у СР Немачкој (покрајине Баден - Виртемберг и Баварска), Руска Федерација и Краљевина Шпанија.

Контакт: 0176/23507924 или мејл: tatjana.hot1973@gmail.com

Распоред одржавања допунске наставе на српском језику у Баварској можете наћи овде.


Верзија за штампу
Дијаспора
Допунска настава на српском језику у Баварској
Бесплатно саветовање у области радног и социјалног права
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали